Ce sa vizitezi la Istanbul?Top 8 obiective care trebuie sa le vezi!

01 Decembrie

Palatul Topkapi - sultanii Imperiului Otoman au locuit aici timp de 400 de ani și fiecare a aspirat să depășească. Palatul acoperă peste 50 de hectare, iar printre pavilioanele, palatele și grădinile sale, vă puteți pierde cu ușurință în lanț. Dacă nu aveți prea mult timp, limitați-vă la vizitarea muzeului și a haremului.

Hagia Sophia - Din exterior, acest muzeu catedrala-moschee arata discret. Dar, odată intrați, majoritatea turiștilor îngheață sub o cupolă de 55 de metri, cu gura deschisă. De-a lungul secolelor, această clădire a reușit să servească drept catedrală ortodoxă, biserică catolică și moschee, precum și să sufere de incendii, cutremure și jefuiri ale cruciaților.

Moscheea Albastră - Simbolul Istanbulului este o frumoasă moschee în mijlocul unei grădini luxuriante cu fântâni și peluze. Arhitectul său a decis să o depășească pe vecina Aya Sophia nu în dimensiuni, ci în grația formelor. Drept urmare, Moscheea Sultanahmet (denumirea oficială turcă) a primit o întreagă împrăștiere de cupole și a devenit una dintre puținele moschei din lume cu șase minarete.

Cisterna Bazilica - Unul dintre cele mai romantice locuri subterane  din Istanbul. Acest rezervor are o vechime de peste 1.500 de ani și este folosit pentru depozitarea apei potabile în caz de secetă. Rezervorul a fost construit din materiale uzate - coloane de marmură ale templelor antice grecești. Există 336 dintre ei în Bazinul Cisternei, iar cei mai mulți dintre ei au păstrat sculpturi iscusite și basoreliefuri.

Muzeul Arheologic din Istanbul - Principalul muzeu de istorie din Turcia. Sub acoperișul unei clădiri cu arhitectură occidentală, este colectată o colecție unică de descoperiri arheologice ale celor mai importante culturi din est: de la vechia egipteana și asiriana  la greacă și otomană.

Moscheea Suleymaniye - Cea mai mare moschee din Istanbul și un alt simbol al orașului .. În grădina din spatele moscheii se află mormintele sultanului Suleiman Magnificul și a soției sale slave Roksolana.

Marele Bazar (Marele Bazar) este un oraș dintr-un oraș cu moschei, magazine, restaurante, case și un întreg labirint de străzi sub un singur acoperiș. Până la jumătate de milion de oameni pot vizita aici pe zi. Cu siguranță trebuie să devii unul dintre ei: a fi în Istanbul și a nu ajunge la bazar este ca un turist care nu merge la Piața Roșie din Moscova. Dar nu ar trebui să mergi aici pentru cumpărături: Marele Bazar a devenit de mult o destinație turistică, iar prețurile aici sunt de  2-3 ori mai mari .

Turnul Galata - Vrei să aduci fotografii bune din Istanbul? Nu ratați Turnul Galata de 61 de metri - vârful turnului oferă cele mai bune panorame ale orașului.