7 secrete a celor mai frumoase oraşe mici europene, care trebuie să le vizitaţi!!!

22 Martie

1. Cesky Krumlov, Republica Cehă
În întreaga lume nu este un alt oraş mai demodat ca acest fermecător oraş de basm din Boemia de Sud, Cesky Krumlov.Este precum ai păşi într-un timp deformat, drumuri pietruite mici, poduri în orice direcţie nu v-aţi uita, şi nu, nu este nici un McDonalds aici!

2.Colmar, Franţa Situat în Alsacia, Colmar este un amestec unic francez-german de arhitectură, cultură şi spirit.Este la fel de colorat în viaţa reală precum pare a fi pe poze şi este una dintre cele mai adevărate pietre preţioase ascunse ale  Franţei.

3. Marsaxlokk, oraş frumos pescăresc de pe Malta Acest oraş din Malta este principalul şi cel mai mare sat pescăresc din întreaga ţară. Este colorat, jucăuş şi umplut cu spiritul maltez.Marsaxlokk este popular pentru piaţa sa zilnică în aer liber, selecţia de cele mai bune restaurante de peşte pe insulă, plimbările liniştite de-a lungul coastei şi a portului, precum şi pentru zonele sale de înot izolate şi nepătate. 

4.Bled, Slovenia  Sunt multe de a vedea şi a face în Bled, cu toate acestea cea mai mare atracţie fără îndoială este, Lacul Bled, unul dintre cele mai uimitoare lacuri din lume şi una din atracţiile favorite printre vizitatorii Sloveniei.
 
5. Manarola, Italia 
Acest mic oraş pescăresc din provincia La Spezia, Liguria, din nordul Italiei, se întinde în jos pe o prăpastie de pe coasta sălbatică şi accidentată a Mării Ligurice.El este doar unul dintre cele cinci oraşe mici a unei secţiuni de pe Rivera Italiană, cunoscută sub numele de Cinque Terre.
 Cinque Terre, se traduce ca “cinic ţinuturi”, se referă la cinci sate, care sunt conectate printr-un drum pietonal: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, and Riomaggiore.

6.Albarracin, Spania  Doar la două ore de la Valencia şi la 30 de minute cu trenul de la Teruel, Albarracin e singura capitală de provincie din Spania peninsulară fără un tren direct de la Madrid, ce îl face unul din cele mai izolate locuri din ţară.
  În mare parte, motivul pentru care vine cineva în Albarracin, este de a petrece ore în şir plimbându-se printre străzile oraşului, care sunt căptuşite cu case ciudate, reabilitate ca să arate precum în timpurile medievale

7.Mostar, Bosnia și Herțegovina  Micul oraş Mostar din Bosnia şi Herţegovina este una dintre destinaţiile cele mai subestimate din Europa.Mostar este al cincile oraş după mărime din Bosnia şi Herţegovina cu o istorie interesantă şi un aspect frapant.Celebrul oraş se întinde pe ambele maluri ale râului Neretva, divizând o comunitate vibrantă  de bosniaci şi croaţi, care ocupă fiecare parte a acestui oraş.

.