Descoperiți insula Cipru

22 Aprilie

** Grand Tour - KIKKOS
Descoperiți insula Cipru. Cei care doresc să exploreze principalele atracții ale Ciprului într-o singură zi, vă oferim să vizitați un tur al obiectivelor turistice, inclusiv o vizită la Manastirea Kykkos, marea zonă montană Troodos cu vârfuri vulcanice și păduri de pin, sate de munte și multe altele. Prima oprire va fi satul Lefkara, unde străzile înguste, arhitectura națională de piatră, cafenelele confortabile și un număr mare de magazine cu argintărie tradițională și șireturile celebre - lefkaritika rămân. Prin multe sate mici și la periferia capitalei insulei - orașul Lefkosia (singurul oraș din lume împărțit în două părți), vom continua călătoria noastră spre zona montană Troodos. Următoarea oprire va fi faimoasa mănăstire Kykkos, nu numai cea mai bogată, ci și una dintre cele mai mari și mai populare mănăstiri din Cipru. De mai multe secole a fost păstrată icoana miraculoasă a Fecioarei Maria, scrisă de Sf. Luca. Ne vom opri la una din vinăriile locale, unde puteți urmări procesul de preparare a vinului și chiar gustul produselor finite. Într-unul din cele mai frumoase sate ale insulei, Omodos, vom vizita mănăstirea și Biserica Sfintei Cruci, vechea casă tradițională a lui Socrates, și o plimbare prin străzile pietruite. În această călătorie vei primi o mulțime de informații interesante despre istoria, cultura și tradițiile frumoasei insule a Ciprului.

** PAPHOS - KURION
Veți cunoaște istoria și legendele unuia dintre cele mai frumoase orașe din Cipru. Plecând spre Paphos, vom face prima noastră oprire în vechiul oraș-stat aflat pe un deal - Kourion și în faimosul amfiteatru greco-roman. După ce am admirat priveliștea uimitoare, vom merge la locul de naștere al lui Aphrodite. În 30 de minute veți avea ocazia să faceți o plimbare, să faceți fotografii și să înotați în apele care duc tinerețe și frumusețe. Potrivit legendei, aici a fost scoasă Zeița iubirii și a frumuseții de pe marginea spumei. Veți găsi o istorie uimitoare a capitalei antice a Ciprului, inclusă în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. În "Kato Paphos" vom vizita catacombele Sf. Solomon și vom vedea coloana Sf. Pavel. Următoarea oprire - casa lui Dionysus - o vilă romană cu mozaicuri în aer liber frumos conservate, a cărui complot spune povestea eroilor miturilor grecești. După prânz veți avea ocazia de a vă deplasa de-a lungul digului Paphos. Pe drumul de intoarcere, pe lângă Bazilica Sf. Paraschiva (secolul al 9-lea), ne vom opri în satul Yeroskipou unde puteți gusta și cumpăra dulciuri Cipru „deliciu turcesc.“

** CIPRU DE NORD CIPRU KERINIA - LAMIIA ACRA
O călătorie uimitoare de la capitala insulei, Lefkosia, singurul oraș din lume împărțit în două părți. Aici traversăm "linia verde" - granița dintre Ciprul de Nord și de Sud și mergem spre zona montană Pentadaktylos, care în greacă înseamnă "Cinci degete". Prima oprire este castelul încântător al Sf. Ilarion, construit pe vârful unei lanțuri muntoase în secolul al VIII-lea, cu o vedere panoramică magnifică. Apoi vom merge la mănăstirea Belapais - un exemplu unic al stilului gotic cipriot adus pe insulă de către cavalerii francini. Aceasta este prima mănăstire catolică din Cipru, fondată
Ordinul Augustinianului de la începutul secolului al XIII-lea, cu vedere spre orașul Kerinia și coasta de nord a Ciprului. Veți putea lua masa în cel mai apropiat restaurant și vom continua călătoria noastră în direcția Carinei, un oraș cu case albe, o cetate medievală și un golf pitoresc în formă de potcoavă, asemănător cu un oraș de coastă din sudul Franței. Aici vom vizita o cetate construită în secolul al VII-lea pentru a proteja orașul de raidurile arabe. In interiorul cetatii se afla biserica Sf. Gheorghe. În muzeul navei scufundate, se păstrează scheletul unei nave comerciale din secolul al IV-lea î.Hr. și rămășițele încărcăturii transportate de aceasta. Aceasta este probabil cea mai veche navă comercială vreodată descoperită. De asemenea, veți avea timp liber să vă plimbați prin portul pitoresc, să aveți o gustare sau o ceașcă de cafea.

** Safari la mare. Odiseea
O întreagă zi de impresii vesele pe valurile Mării Mediterane. Traseul nostru trece prin stâncile roșii, Golful Potamos, unde veți vedea bărci de pescuit tradiționale și o fermă de pește în largul mării. Vă așteaptă Podul iubitorilor și peștera misterioasă "Gura rechinilor". Trecând pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa - Nissi, veți merge la peșterile piraților din Ayia Napa. Mergeți în direcția Cape Cavo Greco spre punctul extrem de sud-estic al insulei, veți vedea Peșterile Regale și, după ce vă înconjurați pe cap, opriți înotul în apele cristaline, faceți snorkel și hraniți peștele. Într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta Ciprului - Laguna Albastră, veți primi masa de prânz.

**  Noaptea Ciprului și  Safari pe magari
Vizitați una dintre cele mai mari ferme de măgari din Europa, situată în satul Skarina. Trecând prin fermă, veți vedea o moară de apă și o casă tradițională din sat, precum și un muzeu de ceară. După instrucțiuni, veți învăța cum să controlați în mod adecvat și în siguranță măgarii și călătoriți cu aceste animale drăguțe și amuzante.
La sfârșitul acestei plimbări plăcute veți avea o cină tradițională însoțită de muzică populară și un sirtaki incendiar, pe care toți îl vom dansa împreună.

** Noaptea lui Dionysus
Aceasta este o șansă unică de a călători înapoi în timp și de a te găsi la o sărbătoare antică reală. Îmbrăcați în tunici grecești și purtând coroane de mirt pe capul nostru, ca zei olimpici adevărați, ne vom așeza într-un amfiteatru și vom petrece o seară de neuitat. Ne vom bucura de o cina traditionala cu o cantitate nelimitata de vin, vom vedea o parada a zeilor si vom asculta muzica greaca vie interpretata de faimosi interpreti ciprioti. Veți avea o ocazie minunată de a învăța dansurile lui Sirtaki și Zorbas, precum și să zdrobiți strugurii cu picioarele. Această seară va rămâne în memoria ta pentru totdeauna.